Fikakassa för besökare

see Hem Forum Mötesplatsen Fikakassa för besökare

go Detta ämne innehåller 9 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Åsa Jernström 20 timmar, 50 minuter sedan.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3355 Svar

  Åsa Jernström

  http://crystalpalacemuseum.org.uk/author/jpax1851/ Vi verkar gå mot det kontantlösa samhället mer och mer. Vi skulle vilja veta hur ni löser det med fikakassa för besökare på öppna förskolan. Bjuder ni dagligen på fika eller finns det fika framme till självkostnadspris? Jag har även hört att några ställen använder sig av swishbetalning för fikat. Men hur fungerar det praktiskt med swish? Använder man då ett företagskonto? Eller har ni helt andra lösningar?
  Som det ser ut för oss idag, så är det ju småpengar vi får in varje dag och det är för dessa pengar vi kan köpa nytt fika och ibland köpa något extra vid festligheter. Så hur gör ni alla med fikat på öppna förskolan?

  #3383 Svar

  Lotta Borg

  Hej!
  Vi, på familjecentralen VillGott i Ludvika, har kontantbetalning på öppna förskolan än så länge. Men frågan är om det kommer att fungera i framtiden.
  /Lotta

  #3384 Svar

  Cecilia Johansson

  Vi i Kolmården har fortfarande fika till självkostnadspris. Det har diskuterats under ett par år men ledningen verkar inte riktigt veta hur alternativet ser ut så de ”ser mellan fingrarna” tillsvidare. Hur svårt kan det vara liksom…

  #3434 Svar

  Petra Seiger

  Vi på familjecentralen Knuten har haft en kontantkassa på liknande sätt som ni beskriver. Nu har vi fått möjlighet att införskaffa swish. Vi använder oss av ett bankkonto som är kopplat till valbar enhet I-pad eller mobiltelefon. Detta är något som efterfrågas hos oss av familjerna själva

  #3437 Svar

  Åsa Jernström

  Intressant Petra! Jag tar gärna mer information kring detta 🙂 Vi hörs!

  #3494 Svar

  Annica Lindén

  I Nyköping har vi fått till svar från vår ekonomiavdelning att swish inte är möjligt eftersom vi måste registrera oss som företag och att det då blir en kostnad för varje överföring som vida skulle överstiga kostnaden för fikat som ska betalas. tar också gärna del av hur en lösning kan se ut!

  #3892 Svar

  Karin Eriksson

  I Vellinge betalar besökarna 20 kr per familj för fika och de kan betala kontant, med kort eller med swish. Alla köp skrivs på en lista (det sköter besökarna själva) där man också anger betalsätt. Denna lista skickas till kommunens ekonomiavdelning som stämmer av mot inregistrerade swish- och kortbetalningar. Kontanter sätts in på banken via loomis-säkerhetspåsar för sedlar. Vår kommun vill undvika kontanthantering pga säkerhetsrisk och har därför valt denna lösning man väljer också att inte belasta vår verksamhet med kostnaden för kortmaskinen.
  Sent svar förstår jag, hur har det gått för er?

  #3937 Svar

  Åsa Jernström

  Vi kör fortfarande med kontanter, men har planer på att kunna ordna med swish. Det skulle förenkla mycket, tänker vi.

  #3952 Svar

  Lena Eriksson

  Hej
  På Familjens hus i Kumla väljer vi att bjuda våra besökare på fika vilket är otroligt uppskattat, då blir ingen exkluderad för att man inte har råd. Pengar för detta ligger som en pott i vår budget, beslut taget av vår styrgrupp för verksamheten.

  #4243 Svar

  Åsa Jernström

  Klockrent Lena Eriksson! Det kan vi lägga som förslag 🙂 Med vänlig hälsning Åsa Jernström

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
Svar till: Fikakassa för besökare
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">