Integrering av utlandsfödda föräldrar i familjecentralens verksamhet

Hem Forum Mötesplatsen Integrering av utlandsfödda föräldrar i familjecentralens verksamhet

Detta ämne innehåller 2 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Åsa Jernström 1 år, 6 månader sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2987 Svar

  Marion Rydin

  Jag undrar om det finns någon familjecentral som har något framgångsrikt koncept/idéer för att nå våra utlandsfödda föräldrar och få dem mer delaktiga i familjecentralens aktiviteter.?

  #3083 Svar

  Else Holm

  Vi har också mycket svårt att få våra nysvenska familjer till våra aktiviteter på familjecentralen. Familjerna kommer till bvc och mödravårds-besöken men inte till annat som erbjuds. Det senaste halvåret har det kommit ganska många nya familjer och framför allt från Syrien. Vi har beslutat oss för att prova att bjudit in familjerna, första gången till en allmän information utifrån våra olika professioner och även lite samhällsinformation, tex hur får man tid på vårdcentralen och vad är egenvård mm, Gång två är det planerat att vi ska erbjud HLR-utbildning. Vi kommer att ha tolk vid dessa två första tillfällen och sedan får vi se hur utfallet blir. Vår förhoppning är att familjerna känner sig trygga att komma till oss på tex våra matlagningsdagar eller annat vi erbjuder. Fortsättning följer.

  #3164 Svar

  Åsa Jernström

  Hej! I Kramfors kommun så har vi riktad verksamhet till de asylsökande familjerna, men vi har även en hel del PUTade familjer i vår verksamhet. Vi har öppna asylförskolor och grunden till den välbesökta verksamheten är att vi gör hembesök och presenterar oss och vår verksamhet. Vi arbetar efter vår ”Kramforsmodellen”, vilken är i tre steg. Vi erbjuder pedagogisk verksamhet 15 timmar i veckan och utöver det så har vi både föräldragrupper, mammagrupper och pappagrupper under eftermiddagarna där vi bl.a. erbjuder spädbarnsmassage och vårt egna föräldragruppsmateria ”Leva tillsammans”. I detta material tar vi upp ca 15 olika teman och vi har utformat det utifrån det vi anser att föräldrarna behöver veta och det är även baserat på föräldrars önskemål. I vår verksamhet får man som familj träffa likasinnade som varit med om samma flykt till Sverige, vilket gör att det är en början på sin bearbetning och man får också känna att man inte är helt själv med sina upplevelser.
  Finns mer info om detta på vår hemsida eller hör av er till mig via mail, så kan ni får mer information. 🙂
  Med vänlig hälsning Åsa Jernström

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Integrering av utlandsfödda föräldrar i familjecentralens verksamhet
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">