Brobyggare

Hem Forum Mötesplatsen Brobyggare

Detta ämne innehåller 4 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Rebecka 5 år, 6 månader sedan.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1284 Svar

  Yvonne Borgstedt

  Hej!
  Vi har börjat prata om brobyggare i vår familjecentral. Jag vet att flera har provat det och nu är jag nyfiken på vad man skall tänka på. Dela gärna era erfarenheter. Tack.

  #1468 Svar

  Carina Wahlqvist

  I Linköping har de arbetat mycket med brobyggare där ser man att modersmålslärare har en mycket viktig roll mellan föräldrar och professionella. Ett resultat som syns tydligt är att fler föräldrar deltar i föräldrastödjande aktiviteter. De arbetar med ett program som heter Lära tillsammans ( Family Learning) här träffas barn och föräldrar tillsammans programmet har fokus på läs – och skrivförmåga men föräldrarna påverkar vilka ämnen de vill ta upp. Det finns ett stort intresse för skola BVC myndigheter mm. På statens folkhälsoinstitut finns ett häfte som heter Föräldrar spelar roll, där står lite om linköpingsmodellen.

  #1595 Svar

  Vibeke Bing

  Hej,
  jag har en del erfarenhet av brobyggare bla genom ett Arvsfondsprojekt. På Familjens Hus (familjecentral) i Malmö jobbade en brobyggare som talade arabiska. Hon medverkade till att väldigt många fler arabisktalande familjer kom till familjecentralen och tog del av det som erbjöds där. Brobyggaren som heter Mahasen har gjort ett ett storartat betydelsefullt jobb och personalen uppskattade mycket hennes arbete. Nu finns det förening som heter Tidigt Föräldrastöd som bla har erfarenhet av sk doula-kulturtolkar och föreningen verkar bland annat för att kulturtolkar/brobyggare skall finnas på familjecentraler. Intresset för den ”funktionen” ökar snabbt. Länsstyrelserna i Värmland, Västra Götaland och Örebro visar stort intresse tex. Hör av dig om du vill veta mer.

  Hälsning Vibeke
  0766v45 11 47

  #1659 Svar

  Agneta Hölcke

  Hej,jJag arbetar som kurator på en familjecentralsliknade verksamhet i Huddinge/Flemingsberg. Jag blev väldigt intresserad av brobyggare, vi har det nämligen periodvis lite ”knepigt” att få kontakt med våra barnfamiljer i området. Vill gärna få information om hur jag/vi ska gå tillväga?
  Agneta Hölcke

  #1740 Svar

  Rebecka

  Hej!
  Jag och min kollega jobbar på en Familjecentral i Linköping som förkollärare. Vi har en somalisktalande och en arabisktalande brobyggare som jobbar hos oss. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter både vad gäller brobyggare och vårt arbete med ” Lära tillsammans”.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
Svar till: Brobyggare
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">