D-uppsats

Hem Forum Mötesplatsen D-uppsats

Detta ämne innehåller 2 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Anna-Maria Troedsson 1 år, 10 månader sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6859 Svar

  Åsa Jernström

  Hej! Jag har just slutfört min specialpedagogutbildning och min D-uppsats heter ”Barndom och föräldraskap under belägring i asylprocessen – En fallstudie om pedagogers och asylsökande föräldrars upplevelser och erfarenheter av öppna förskolans inkluderingsarbete. Fallstudiens titel syftar på mina erfarenheter i möten med flyktingfamiljer. Även om familjer undkommit krig och flykt, är vägen lång till att känna trygghet och inkludering. Säkert något ni alla känner igen, när ni mött familjer under asylprocessen.

  Syftet med studien var att utveckla kunskap om de undersökta öppna förskolornas riktade och pedagogiska arbete med inkludering av asylsökande barnfamiljer. Det fanns näst intill ingen forskning alls på området, så jag har fått gå till forskning mot förskolor för att hålla mig inom förskoleåldrarna. Vid intervjuerna har jag fått väldigt mycket information av både pedagoger och föräldrar, men var tvungen att sortera så att jag höll mig inom det specialpedagogiska området. Med all information jag fått, skulle arbetet kunna ha blivit väldigt stort, men det var en begränsning på cirka 20 000 ord.
  Hoppas att någon av er kan tycka det kan vara av intresse att läsa 🙂 Här kommer länken: http://www.diva-portal.org/smash/record.jsf?dswid=8768&pid=diva2%3A1288731&c=1&searchType=UNDERGRADUATE&language=sv&query=&af=%5B%5D&aq=%5B%5B%7B%22freeText%22%3A%22%C3%B6ppen+f%C3%B6rskola+asyls%C3%B6kande+familjer%22%7D%5D%5D&aq2=%5B%5B%5D%5D&aqe=%5B%5D&noOfRows=50&sortOrder=author_sort_asc&sortOrder2=title_sort_asc&onlyFullText=false&sf=all

  Med vänlig hälsning Åsa Jernström

  #6879 Svar

  Vibeke Bing

  Hej,
  vad roligt att du skrivit om detta! Skall läsa med intresse,!!

  #7173 Svar

  Anna-Maria Troedsson

  Hej Åsa!
  Nu har jag äntligen läst din uppsats och den är hur bra som helst. Jag tycker det var så intressant och hoppas på att den får stor spridning .
  Ha det gott!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: D-uppsats
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">