digitala föräldragrupper

Hem Forum Mötesplatsen digitala föräldragrupper

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Marion Rydin 1 vecka, 6 dagar sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8167 Svar

  Barbro Brask

  HEj!
  Är det någon som har erfarenhet av digitala föräldragrupper som kan dela med sig hur ni gjort ?

  #8204 Svar

  Marion Rydin

  Hej!
  På familjecentralen Skatten i Munkedal har vi precis startat upp digitala föräldragrupper i väntan på att allt blir som vanligt igen.
  BVC sköterskorna erbjuder 6 familjer per grupp att vara med på 4 digitala tillfällen på teams när de har fått barn .Barnen är ca 2-3 månader gamla när gruppen startar. En BVC sköterska och en kurator eller förskollärare är med varje gång och första tillfället pratar vi om hur det var när de fick barn, hur det är att vara en till till i familjen och om hur det känns nu i coronatider när tex den öppna verksamheten på familjecentralen är stängd. vi pratar också om sömn.
  tillfälle 2 är Bmm/BVC psykologen med och pratar om anknytning bland annat, tillfälle 3 är logopeden med och pratar om det lilla barnets språk och hur man stimulerar talet, och vid tillfälle 4 är specialpedagogen med.
  Vi håller på med den 3.dje gruppen just nu och det har fungerat bra även om man längtar till det vanliga. Vi håller på i 1 timma/tillfälle. Detta är ett sätt för att få information men också ett sätt att berätta om familjecentralen och det som erbjuds där nu och i vanliga fall, men också ett sätt för föräldrar att kunna knyta kontakter med varandra.
  /Marion

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: digitala föräldragrupper
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">