Familjerätt på Familjecentral

Hem Forum Mötesplatsen Familjerätt på Familjecentral

Detta ämne innehåller 5 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Eva Ågran 3 år, 4 månader sedan.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4357 Svar

  Eva Ågran

  Vad finns det för för och nackdelar med att ha fastställande av faderskap på Familjecentralen? Är det något särskilt man ska tänka på? Vad har ni för kloka tankar runt detta?

  #4374 Svar

  Lena Östberg

  Hej
  Jag arbetar som förskollärare och min kollega som är kurator har hand om faderskapen. Det som jag ser som är den stora fördelen med att lägga dem på Familjecentralen är att föräldrarna tidigt fångas upp och får ett samtal. Det blir även en chans att visa upp och göra ”reklam” för föräldrautbildningar och Öppna förskolan. Är det någon som inte mår helt okej, så är det lättare sen att ta kontakt med min kollega för enskilt samtal. Jag brukar bevittna och då får även jag en ingång och en kort presentation.
  Min kollega har de ”lätta” faderskapen och familjerätten har hand om de mer krångliga.

  #4572 Svar

  Anna-Maria Troedsson

  Jag kan bara instämma i vad Lena Östberg skriver, det finns så många vinster i att skriva alla S-protokoll på Familjecentralen och kan faktiskt inte komma på någon nackdel mer än att det såklart belastar socinomen arbetstid men finns det utrymmet i tjänsten så hade jag inte tvekat.

  #4619 Svar

  Annica Lindén

  På familjecentralerna i Nyköping har vi funderat över någon form av gemensamma profilkläder med gemensam logotype för att visa på samhörigheten mellan professionerna på familjecentralen. Har noterat bland annat på FC-konferensen att flera har det så och det ser trevligt och praktiskt ut. Hur tänker era kommuner/Landsting kring den frågan?

  #4621 Svar

  Annica Lindén

  Hoppsan ovanstående inlägg hamnade alldeles fel och jag kan inte ta bort det 🙁

  #4764 Svar

  Eva Ågran

  Tack för svaren:)

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
Svar till: Familjerätt på Familjecentral
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">