Fikakassa för besökare

Hem Forum Mötesplatsen Fikakassa för besökare

Detta ämne innehåller 16 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Suzann 1 år, 7 månader sedan.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3355 Svar

  Åsa Jernström

  Vi verkar gå mot det kontantlösa samhället mer och mer. Vi skulle vilja veta hur ni löser det med fikakassa för besökare på öppna förskolan. Bjuder ni dagligen på fika eller finns det fika framme till självkostnadspris? Jag har även hört att några ställen använder sig av swishbetalning för fikat. Men hur fungerar det praktiskt med swish? Använder man då ett företagskonto? Eller har ni helt andra lösningar?
  Som det ser ut för oss idag, så är det ju småpengar vi får in varje dag och det är för dessa pengar vi kan köpa nytt fika och ibland köpa något extra vid festligheter. Så hur gör ni alla med fikat på öppna förskolan?

  #3383 Svar

  Lotta Borg

  Hej!
  Vi, på familjecentralen VillGott i Ludvika, har kontantbetalning på öppna förskolan än så länge. Men frågan är om det kommer att fungera i framtiden.
  /Lotta

  #3384 Svar

  Cecilia Johansson

  Vi i Kolmården har fortfarande fika till självkostnadspris. Det har diskuterats under ett par år men ledningen verkar inte riktigt veta hur alternativet ser ut så de ”ser mellan fingrarna” tillsvidare. Hur svårt kan det vara liksom…

  #3434 Svar

  Petra Seiger

  Vi på familjecentralen Knuten har haft en kontantkassa på liknande sätt som ni beskriver. Nu har vi fått möjlighet att införskaffa swish. Vi använder oss av ett bankkonto som är kopplat till valbar enhet I-pad eller mobiltelefon. Detta är något som efterfrågas hos oss av familjerna själva

  #3437 Svar

  Åsa Jernström

  Intressant Petra! Jag tar gärna mer information kring detta 🙂 Vi hörs!

  #3494 Svar

  Annica Lindén

  I Nyköping har vi fått till svar från vår ekonomiavdelning att swish inte är möjligt eftersom vi måste registrera oss som företag och att det då blir en kostnad för varje överföring som vida skulle överstiga kostnaden för fikat som ska betalas. tar också gärna del av hur en lösning kan se ut!

  #3892 Svar

  Karin Eriksson

  I Vellinge betalar besökarna 20 kr per familj för fika och de kan betala kontant, med kort eller med swish. Alla köp skrivs på en lista (det sköter besökarna själva) där man också anger betalsätt. Denna lista skickas till kommunens ekonomiavdelning som stämmer av mot inregistrerade swish- och kortbetalningar. Kontanter sätts in på banken via loomis-säkerhetspåsar för sedlar. Vår kommun vill undvika kontanthantering pga säkerhetsrisk och har därför valt denna lösning man väljer också att inte belasta vår verksamhet med kostnaden för kortmaskinen.
  Sent svar förstår jag, hur har det gått för er?

  #3937 Svar

  Åsa Jernström

  Vi kör fortfarande med kontanter, men har planer på att kunna ordna med swish. Det skulle förenkla mycket, tänker vi.

  #3952 Svar

  Lena Eriksson

  Hej
  På Familjens hus i Kumla väljer vi att bjuda våra besökare på fika vilket är otroligt uppskattat, då blir ingen exkluderad för att man inte har råd. Pengar för detta ligger som en pott i vår budget, beslut taget av vår styrgrupp för verksamheten.

  #4243 Svar

  Åsa Jernström

  Klockrent Lena Eriksson! Det kan vi lägga som förslag 🙂 Med vänlig hälsning Åsa Jernström

  #4375 Svar

  Lena Östberg

  Hej
  Vi i Strömstad har också fika till självkostnadspris. Kommunen vill inte att vi har swich då varje swich kostar 2 kr ……….Vi får vackert fortsätta med vår kontant hantering.
  Det kan periodvis vara svårt att få kassan att gå ihop då föräldrar inte alltid har med sig kontanter och då tänker betala nästa gång. Men vi anser att det är viktigt att ha fika
  och ser lite mellan fingrarna.

  #4758 Svar

  Eva Aronson

  Hej! I Oxelösund betalar familjerna sitt fika kontant till självkostnadspris. Vi får ibland frågan om swich eller kortbetalning men de familjer som besöker oss regelbundet vet vad som gäller så det brukar lösa sig. De kan alltid betala en annan gång eller lägga en större summa som de sedan använder flera gånger. Kanske lättare att lägga en hundralapp än att ha med småpengar varje gång. Vi ser också mellan fingrarna på de familjer som inte kan betala, så länge fikakassan går ihop så fungerar det.

  #5389 Svar

  Maria Kolm,årdens Familjecentral

  Vi har gjort ett kupongsystem där man köper en ”rad” som består av 20 små rutor för 100 kr. Varje ruta är alltså värd 5 kr. Man skriver upp sig på en rad och lägger 100kr. Detta uppskattas av föräldrarna som sällan har småpengar på sig.

  #5463 Svar

  lena Meijer

  Hej!
  Våra besökare har inte heller kontanter och kommunen har sagt nej till shish-konto pga avgiften.
  Vi har kommit på en alternativlösning som innebär att jag skaffar kontanter i form av 20-lappar. Sedan får våra besökare ”Växla” till sig en 20- lapp genom att shwisha mig 20kr, och kan sedan betala med sin kontanta 20-lapp i burken. På detta viset kan besökarna betala för sig och vårt redovisningssystem fungerar som tidigare.
  Vi använder QR-koden som finns i swish-appen.
  Både vi och våra besökare upplever detta som väldigt smidigt.

  #5553 Svar

  Kicki Westrin

  Hej!
  Våra besökare betalar i en burk när/om de vill/kan. Fikainköpen finns med i min budget. Ledningen anser att alla ska kunna komma till Familjecentralen och kunna fika, även om man inte kan betala…
  Med vänlig hälsning Kicki, Familjecentralen i Nordanstigs Kommun

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
Svar till: Fikakassa för besökare
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">