Jämställt föräldraskap

Hem Forum Mötesplatsen Jämställt föräldraskap

Detta ämne innehåller 3 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Annica Lindén 4 år, 2 månader sedan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3082 Svar

  Annica Lindén

  Hur arbetar ni på familjecentralerna runtom i landet med det ”jämställda föräldraskapet”?

  #3143 Svar

  Marika Jannerfjord

  Hejsan
  På familjecentralen i Bjuv arbetar vi med det i bvc s föräldragrupp, men även då jag som socialrådgivare möter föräldrar i samband med faderskapsskrivning. Eller i det dagliga samtalet som uppstår på öppnaförskolan i samband med fika. Vi har inga speciella återkomande ”aktiviteter” som föreläsningar eller så utan försöker väva in tänket i den vardagliga verksamheten.

  #3146 Svar

  Eva Vilhelmsson

  Hej!
  I Värmland sker ett arbete på regional nivå för närvarande. Länsgruppen för FC har nyligen (i samarbete med LiV centralt) haft en workshop i ämnet för chefer, styrgruppsrepresentanter och samordnare. Två personer från Kunskapscentrum för Jämlik vård (VG-regionen) höll i dagen utifrån ett verktyg för jämlikt föräldraskap som centrumet har tagit fram. Vi arbetar nu för att arrangera en länsträff för FC i Värmland där verktyget presenteras för all personal.

  #3261 Svar

  Annica Lindén

  Hej Eva och Marika!
  Tack för era svar.På en av familjecentralerna i Nyköping har vi skrivit fram det jämställda föräldraskapet i vår verksamhetsplan för 2017. Vi kommer att ägna en planeringsdag/studiedag åt att inventera var vi står idag i arbetet och utifrån det göra en mer detaljerad plan. Under året kommer vi att läsa litteratur i ämnet tillsammans och söka vetenskaplig forskning att stödja arbetet på. Vi ha också tagit del av materialet: En förälder blir till. Det planeras också för en dag i höst för Familjecentralerna i Sörmland med fokus på det jämställda föräldraskapet. Ett spännande arbete har vi framför oss!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Jämställt föräldraskap
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">