Neddragning i vår verksamhet

Hem Forum Mötesplatsen Neddragning i vår verksamhet

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Julia Allheim 1 år, 3 månader sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7610 Svar

  Eva Kylensjö

  Hej alla ni som har kopplingar till Familjecentraler!
  Vi i Söderköping har drabbats av en hård besparing i vår verksamhet. Att vi inte är lagstadgade är det vi faller på.
  Är så bedrövad över beslutet. Vi är två personer som just nu har 135% tjänst tillsammans 60 av de procenten ska bort från den 1/4.
  Alltså 75% kvar att dela på. Vi kommer arbeta ensamma hela tiden ja bortsett från de andra , BVC, Kvinnohälsa och Soc som vi samverkar med men i arbetet ute i Öppna förskolan blir vi ständigt själva med hela ansvaret.
  Jag känner oro inför det. Sorg över att inte få jobba vidare med det vinnande koncept vi skapat.
  Hur ser det ut runt om i landet? Satsas det på era verksamheter?
  Med vänlig hälsning Eva Kylensjö

  #7648 Svar

  Julia Allheim

  Hej
  Så tråkigt att höra 🙁
  I Göteborg har vi 21 kommunala öppna förskolor varav 10 ligger i familjecentraler. Det har under en längre tid varit en politisk vilja att satsa på familjecentraler samt på familjecentrerat arbetssätt som (väldigt kortfattat) handlar om att arbeta i samverkan i tidiga insatser även när man inte är samlokaliserade, och där är ju öppna förskolan en väldigt viktig aktör och arena. I höstas kom dock ett förslag i förskolenämnden om att lägga ner de öppna förskolor som inte tillhör familjecentraler. Det går verkligen stick i stäv med det utvecklingsarbete som pågår kring familjecentrerat arbetssätt. Det blev väldiga protester från alla möjliga håll (det går bl.a. att hitta en hel del i media) så därför valde politiken att avvakta med beslut och ge förvaltningen i uppdrag att göra en utredning som ska ligga till grund för beslutet, den pågår nu. Parallellt med det görs också en inventering av familjecentralerna i staden, och jag tror att båda dessa rapporter kan vara intressanta för er att ta del av. Där kommer också framgå hur mycket personalresurser som öppna förskolorna har. Men 75% låter extremt lite. Vi har någon enstaka öppen förskola i Göteborg som har mer begränsad personal men de allra flesta skulle jag tro har ca 2 heltidstjänster.

  Vänlig hälsning
  Julia Allheim
  Koordinator familjecentrerat arbetssätt & samordnare på familjecentralen Sandarna
  Göteborgs stad, Majorna-Linné

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Neddragning i vår verksamhet
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">