Utökad familjecentral 0-18 år (23år)

Hem Forum Mötesplatsen Utökad familjecentral 0-18 år (23år)

Detta ämne innehåller 3 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  carina Wahlqvist 2 år, 7 månader sedan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6418 Svar

  Susann Cederlund

  Hej!
  Jag jobbar som folkhälsoutvecklare i norra Örebro län. I mitt uppdrag ingår att arbeta med föräldraskapsstöd och jag finns tillgänglig som resurs bland annat för familjecentralerna i mina fyra kommuner som finns i ”min” länsdel. I dagsläget så pågår ett utvecklingsarbete där ny uppstart av familjecental skall ske i två av kommuneran. I dessa kommuner finns också ett nytänk kring familjecentralen och dess uppdrag. Bland annat funderar man på att utöka uppdraget att gälla från 0-18 år alternativ 0-23 år (detta då ungdomsmottagningarna har uppdraget att arbeta med ungdomar tom 23 år). Tankar finns också kring hur vi skulle kunna samverka/samordna ett sådant uppdrag. Finns det andra bitar som skulle kunna rymmas inom en familjecentral 0-18 år? Eller är det kanske inte alls en bra tanke? Ja skulle gärna vilja komma i kontakt med andra kommuner som funderar kring dessa frågor!

  #6429 Svar

  Anna-Maria Karlsson

  Hej .
  Jag jobbar på Öppna Förskolan på Familjens Hus i Mockfjärd som ligger i Gagnefs kommun / Dalarna. Vi har alla fyra ben på vår Familjecentral plus en Mottagning för barn och ungdomar 0-17 år och deras familjer. Mottagningens uppgift att förebygga och behandla psykisk ohälsa .Där arbetar en Psykolog ,en Familjebehandlare och en Specialpedagog .Till Mottagningen som heter Famnen kan ungdomar och föräldrar ringa. Skola/Förskolan och andra professionella kan också hjälpa till och förmedla kontakten. Dock alltid med barnets/tonåringens/familjens uttryckliga önskan om kontakt.

  #6818 Svar

  Lotta Berg Kolsmyr

  Hej!
  Jag arbetar på ett av Västerås Stads familjecentrum. Vi erbjuder stöd till familjer med barn fr 0-18 år (eller eg till dess barnet slutar gymnasiet). Vill du veta mer om hur vi arbetar här, går det bra att kontakta mig via mejl: lotta.berg.kolsmyr@vasteras.se
  Är inte så ofta inne på denna sida, så bättre med svar direkt t min mejl.

  #6853 Svar

  carina Wahlqvist

  Vi har familjecentral med fyra ben för barn upp till 6 år, efter det finns det ett familjehus där man möter barn från 6 år till 20 där möter de barn med lindrig psykisk ohälsa. På familjehuset arbetar socionomer och psykologer. Om du är intresserad gå in på vårdcentral kustens hemsida och klicka dig vidare till Familjehuset som ligger i Ytterby i Kungälvs kommun.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Utökad familjecentral 0-18 år (23år)
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">