Alla Regionala Nätverk

Sjuhärad

Aktuellt:

Familjecentralsdialogen

Det kommer att anordnas en familjecentralsdialog i Sjuhäradsregionen den 4 september i samarbete med VG-region och FFFF. Dialogen kommer att hållas på Pulsen i Borås och inbjudningar har gått ut till alla berörda. I dagsläget är vi ca 80 anmälda.

Det blev en väldigt bra dag för alla som var med. Flera grupper bildades och har träffats och fortsatt nätverka på olika sätt. Tack föreningen FFFF och VG-regionen, avdelning folkhälsa för att detta gick att genomföra.

 

År 2020

Nästa nätverksträff är den 11 mars år 2020 på Prisman, Skene familjecentrum

Vi tackar Skene för en trevlig nätverksträff

År 2019

Gråbo bjuder in till nästa träff den 13 Mars 2019 , inbjudan kommer !

Tack Gråbo för en bra nätverksträff!!

 

År 2018

Inbjudan till nätverksträff i Vårgårda 

Vi kommer att ses i Vårgårda den 12 mars kl. 13.00-16.00

Mer info kommer längre fram!

År 2017

Inbjudan till Nätverksträff i Sollebrunn
Vill redan nu hälsa alla Familjecentraler i Sjuhärad Välkomna till Nätverksträffen i Familjens hus, Sollebrunn måndagen den 6 mars 2017 kl 13-16. Vi återkommer med mer information angående program och anmälan. Boka gärna in datumet redan nu!

Vänliga hälsningar
Åsa Andersson, Samordnare

Familjens hus Sollebrunn Tel 070-6083304

 

År 2016

Inbjudan till nätverksträff i Borås

 Vi välkomnar er till nätverksträff på Familjecentralen Boda i Borås måndagen den 14 mars kl 13-16!

Vi kommer att starta eftermiddagen i Hässleholmens kyrka där vi får information från dem som arbetar mycket med flyktingar. Vi får veta om hur det praktiskt går till när man söker asyl i Sverige, vilka regler som gäller och hur processen ser ut. Sedan fortsätter vi till Familjecentralen Boda (5 min promenad) för presentation av verksamheten, rundvandring, fika och samtal.
Praktisk information:
Adresser        Hässleholmens kyrka – Våglängdsgatan 3

                        Familjecentralen Boda – Smörhulegatan 2

Parkering       Vid kyrkan Vid närliggande Netto (dock 2 tim)
Vid Familjecentralen Boda
Vid Brämhults IK – Kyrkvägen 1

För vår planering tar vi tacksamt emot anmälan.
Maila familjecentralenboda@boras.se senast fredagen den 4 mars.

Varmt välkomna!
Hälsar
All personal på Familjecentralen Boda

 

År 2015

Nästa nätverksträff i Alingsås!!

Vi bjuder in er till Nätverksträff på Alingsås Familjecentral onsdagen den 18 mars 14.00-16.00.
Vi vill gärna veta hur många som kommer från varje Familjecentral och vilka yrkeskategorier.
Vi bjuder på kaffe och smörgås!

Varmt välkomna!

Många hälsningar

Lena Åkerberg/samordnare

 

År 2014

Ny nätverksträff för alla sångstundsintresserade i Sjuhärad!

”Smörgåsbord med sång och rytmik”

På familjecentralen Sjöbo i Borås onsdagen den 15 oktober 14.00-16.00

Åh va kul det är med våra sång och rytmikstunder vi har på Familjecentralens öppna förskola. Det är säkert så att alla vi som jobbar på Familjecentraler har många sköna sånger vi kan dela med oss av och många vill fylla på sitt ”sångskafferi”. Just därför bjuder vi in er till ett smörgåsbord med tips på sång, rytmik, ramsor och rörelse. För er som känner att ni har en eller kanske flera sånger att dela med er av får gärna maila över det till mig så sätter jag i hop en bra blandning i ett kompendium som vi går igenom under eftermiddagen. Vi vänder oss framför allt till pedagoger men andra yrkesroller är naturligvis välkomna att delta. Vi bjuder på enkelt fika under eftermiddagen.

Skicka din anmälan och sångförslag till anna.eklund@boras.se senast den 19 sep. tf. 033-353906

Besöksadress: Sjöbotorggatan6 506 42 Borås

Välkomna önskar Anna och Susanne

Denna träffen var hur bra och rolig som helst! Tack Anna och Susanne!

 

År 2013

Nätverksträff i Ulricehamn den 26 mars kl. 14-16.

Då får alla chans att kort presentera sin verksamhet och också träffa kollegor i smågrupper. Vi kommer också att diskutera hur vi går vidare, vilka behov vi har och hur man rent praktiskt kan fortsätta att anordna nätverksträffar.

Sammanställning (24 KB)

 

Nuläge:

Sjuhärad är en del av Västra Götalands län och består av de 8 kommunerna Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda. Tillsammans har de ett invånarantal på drygt 200 000. Alingsås och Gråbo har också valt att till höra Sjuhärads område/nätverk
Idag finns det tio familjecentraler eller familjecentralsliknande verksamheter i Sjuhärad. Borås med ca 100 000 invånare har fyra familjecentral Norrby, Boda, Sjöbo och Centrum. Herrljunga har 9300 invånare och har en familjecentral och Ulricehamn med 23 000 invånare har också en familjecentral. Gråbo och (Alingsås) har en familjecentral vardera och invånarantalet är ca. 40 000 i Alingsås och ca. 5000 i Gråbo som är en del av Lerums kommun. Det finns också familjecentraler/familjecentralsliknande verksamheter i Skene och (Sollebrunn.)
Sedan 2004 har Borås, Herrljunga och Ulricehamn träffats i ett nätverk. De första åren var träffarna flera gånger per år och med samtliga personal ur alla personalgrupper. Då fanns bla. ett intresse att åka runt och besöka varandras verksamheter och man turades om att planera och anordna träffarna. Där efter har det varit mest de olika yrkesgrupperna som träffats var för sig. Nu de senaste åren har vi återupptagit våra stora nätverksträffar och försöker att träffas en gång om året på olika familjecentraler i Sjuhärad.

 

Utvecklingsområden:

2010 utsågs en kontaktperson till FFFF.s träff för regionala nätverk. Det finns ett intresse av att information förmedlas mellan de lokala familjecentralerna och föreningens styrelse och vise versa. Denna uppgift kan alterneras mellan samordnare på familjecentralerna i området.  Flera familjecentraler i området saknar nätverksträffar med alla professioner. Vi har flera helt nya familjecentraler i området som vill kunna ta del av redan etablerade verksamheter. Vi behöver utveckla vårt nätverkande emellan oss!

 

 

Kontaktperson

Karin Alsing, förskollärare/samordnare

Familjecentralen, Järnvägstorget 1, 523 30 Ulricehamn

e-post: karin.alsing@ulricehamn.se

Telefon: 0321 595320