Styrelsen sammanfattar året och önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

22-12-2016

Året börjar gå mot sitt slut och vi i styrelsen för FFFF sammanfattar ett innehållsrikt 2016 och ser fram emot ett kanske ännu mer innehållsrikt 2017

 

Vi tittar tillbaka på året och tänker på den fantastiska konferensen som vi fick ta del av i Jönköping med temat Tid för hälsa – hälsa i tiden, utbildning i metodmaterialet SAM-verkstan, nytt översatt informationsmaterial som nu finns på hemsidan översatt till 7 språk, arbetet för barns bästa i olika former genom medverkan i SKL-nätverket, det europeiska samarbetet Eurochild som arbetar för att förbättra livsvillkoren för barn och unga mm.

Föreningen växer och vi får fler familjecentraler i landet, vilket är glädjande och vi ser att allt fler använder ”mötesplatsen” på hemsidan. Styrelsen för föreningen arbetar just nu med verksamhetsberättelsen som ni alla får ta del av inför det kommande årsmötet som hålls i Gävle under den årliga konferensen. Missa inte möjligheten att mer aktivt påverka FFFF:s arbete framöver. Motioner till årsmötet ska vara inlämnade senast 16/4.
Ett nytt år med FFFF ligger framför och vi ser bland annat framemot…

– Barnrättsdagarna i Örebro 25-26/4, där FFFF medverkar med ett seminarium om hur vi arbetar med integration på olika familjecentraler i landet. Seminariet har sitt ursprung i ett av programmen på dagarna för de regionala kontaktpersonerna i augusti.

– Familjecentralskonferensen i Gävle 16-17/5 med tema ”En värld i förändring- om integration, relationer och bemötande”. Det finns fortfarande platser kvar till konferensen. Däremot börjar det blir trångt med hotellrum, så vi vill uppmuntra de som har möjlighet att dela rum.

– Almedalen. FFFF kommer för första gången att medverka på Barnrättstorget under Almedalsveckan. Vi kommer ha ett utställningsbord och ett seminarium. Mer information kommer.

– Familjecentralernas dag, som i framtiden kommer firas vecka 38 efter önskemål från medlemmarna att byta dag.

 

Avslutningsvis vill vi önska er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Glöm inte att ni alltid är välkomna att kontakta oss om ni har frågor eller önskemål. Använd forumet ”mötesplatsen” och vår mejl info@familjecentraler.se

Hälsningar

FFFF:s styrelse

Åsa, Lotta, Anna-Maria, Marie H, Marie C, Eva, Lena, Petra, Moa